NIAGARA FRONTIER BUILDING OFFICIALS 33rd ANNUAL EDUCATIONAL CONFERENCE JANUARY 23, 24, 25, 2017

MONDAY JANUARY 23, 2017 (8 Hours)

8am-10am

The Foreclosure Relief Act Of 2016- 2 Hours - Ms. Kate Lockhart (Topic 1 – 2 Hours)

49-6900 Course Code: T02-07-2151 Activity Code: T02-07-2151-012317-15-07-0

10am-2pm (Noon – 1pm Lunch)

Safety Considerations For Solar PV - 3 Hours - Jim Dunlop (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 2 hour) **49-6696 Course Code: T02-07-1943 Activity Code: T02-07-1943-012317-15-07-0**

2pm-4pm

2015 Building Code- 2 Hours - Chris Roth (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 1 hour)

49-6906 Course Code: T02-07-2158 Activity Code: T02-07-2158-012317-15-07-0

4pm-5pm

Metal Connector Performance With Preservative Wood - Mitek Builder Products (Topic 1 – 1 hour) 49-6331 Course Code: T02-07-1534 Activity Code: T02-07-1534-012317-15-07-0

5:00PM - Hospitality 6:00PM Dinner

TUESDAY JANUARY 24, 2017 (8 Hours)

8am-Noon

Wood Frame Construction Manual Workbook 4 Hours - Buddy Showalter - (Topic 1 – 4 Hours) 49-6885 Course Code: T02-07-2141 Activity Code: T02-07-2141-012417-15-07-0

Noon-1pm, Lunch

1pm-5pm

NY Residential Energy Code Allies & Assets – 4 Hours - Jeff Domanski (Topic 3 - 4 Hours)

49-6902 Course Code: T02-07-2153 Activity Code: T02-07-2153-012417-15-07-0

5:00PM - Hospitality 6:00PM Dinner

WEDNESDAY JANUARY 25, 2017 (8 Hours)

8am-3pm (Noon-1pm, Lunch)

2015 IRC Transition From 2006 IRC - 6 Hours - John Gibson (Topic 1 - 6 Hours)

49-6874 Course Code: T02-07-2130 Activity Code: T02-07-2130-012517-15-07-0

3pm-5pm

CEO And The Fire Chief – 2 Hours – John Williams (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 1 Hour)

49-6836 Course Code: T02-07-2091 Activity Code: T02-07-2091-012517-15-07-0

Topic 1 = Code Enforcement and Administration Total: 16 Hours

Topic 2 = Uniform Fire Prevention and Building Code Total: 4 Hours

Topic 3 = Energy Conservation Construction Code Total: 4 Hours